Ozon terapi sistemik ve topikal (lokal/ bölgesel) olarak uygulanabilir.
Sistemik Ozon Terapi Yöntemleri:
1) Major Otohemoterapi: En çok bilinen ve en yaygın kullanılan yöntemdir. Hastadan alınan 50-100 mL kanın, ozona dayanıklı serum seti aracılığıyla vakumlu özel serum şişelerine alınarak vücut dışında ozon ile karıştırılıp hastaya tekrar geri verilmesidir. Periferal arteriyel dolaşım bozukluklarında, inme sonrası serebral dolaşım bozukluklarında, oküler dolaşım bozukluklarında (retinopatiler), diyabetik anjiopatiler, hepatitler dahil akut ve kronik viral enfeksiyonlar, bağışıklık yetersizliğinde, bazı karsinomların destekleyici tedavisinde, kronik inflamasyonla giden kas iskelet sistemi rahatsızlıklaı ve romatolojik hastalıklarda, postmenapozal osteoporoz da uygulanabilir.
2) Minör otohemoterapi: Hastadan alınan 2-5 mL venöz kan 10mL‘ lik enjektörde karıştırılıp intramusküler olarak enjekte edilir. Alerjik vakalarda, akne ve furunculosis de uygulanabilir.
3) Rektal insuflasyon: Sistemik etkileri açısından major ototerapiye alternatif oluşturmasının yanında lokal etkisi ile Ülseratif kolit, proktit, anal fissür ve fistüllerde kullanılır.
4) İntraperitoneal enjeksiyon
Topikal ozonterapi yöntemleri:
1) İntraartiküler (eklem içi) enjeksiyon: Enflamatuvar ve ya dejeneratif hastalıklarda ve ya spor yaralanmalarında kullanılabilir.
2) İntradiskal (omurilik disklerinin içine) enjeksiyon
3) Torba ozon yöntemi: Diyabetik ayak gibi periferik dokularda oluşan açık yaraların tedavisinde bir torbanın içine uzuv konulup ozon gazı ile torba doldurulur ve torbanın ağzı sıkıca kapatılıp beklenir.
4) Subkütanöz ve İntrakütanöz enjeksiyon: Ağrı kontrolü amacıyla tetik noktalara yapılabilir.
5) İntramusküler (kas içine) enjeksiyon
Doktorunuz, sizin için uygun olan yöntemi tedavi öncesinde belirleyecektir.
Majör Ozon Tedavisi Uygulaması
Minör Ozon Tedavisi Uygulaması
Ozon Tedavisi hakkında bilgi almak ve randevu talepleriniz için aşağıdaki formu dolurmanızı rica ederiz.